رژیم فستینگ

31 تیر 1402
رژیم فستینگ

رژیم فستینگ رژیمی است که امروزه نام آن را زیاد می شنویم و افراد بسیاری برای کاهش وزن، بهبود سلامتی و حتی تغییر سبک تغذیه خود به سراغ آن می روند. ریشه این رژیم به روزه داری سنتی برمی گردد که برای سلامتی و مزایای مذهبی مورد استفاده قرار می گرفت. در این مطلب قصد داریم به شرح این رژیم لاغری بپردازیم.

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم فستینگ چیست؟

لغت فستینگ در زبان انگلیسی به معنای روزه گرفتن است. روش این رژیم لاغری به صورتی است که بر اساس یک برنامه مشخص باید مثل کسی که روزه گرفته است، چیزی نخورید با این تفاوت که می توانید آب یا چای بنوشید. در این حالت شرایطی وجود می آید که بدن برای سوخت و ساز مجبور می شود از چربی ها و قند موجود در بدن استفاده کند و به همین علت، چربی ها در نواحی اشباع شده مانند شکم و پهلو از بین رفته و لاغری اتفاق می افتد.

👈بیش تر بخوانید: انواع رژیم لاغری را بشناسید و مناسب ترین آن ها را برای خود پیدا کنید.

انواع رژیم فستینگ

انواع رژیم فستینگ

رژیم لاغری فستینگ بر اساس بازه های زمانی که فرد مجاز به خوردن می باشد به 7 دسته اصلی تقسیم می شود. در ادامه انواع این رژیم را مورد بررسی قرار می دهیم.

فستینگ 16 به 8

نوع 16 به 8 معروف ترین نوع رژیم لاغری فستینگ است که آن را با نام لینگین هم می شناسند. در این نوع از رژیم فرد نباید در 16 ساعت از شبانه روز چیزی میل کند و فقط در 8 ساعت باقی مانده مجاز است که به روال عادی غذا بخورد. البته باید به این نکته توجه داشت که در زمان مجاز غذا خوردن باید طبق برنامه ای که توسط متخصص تغذیه ارائه شده کالری دریافت کرد.

البته گفته می شود این روش ترجیحاً برای مردان است و زنان بهتر است بازه زمانی 14 به 10 را رعایت کنند.

در این نوع رژیم باید وعده شام را قبل از ساعت 8 شب میل کنید و بعد از آن تا وعده ناهار روز بعد مانند یک روزه دار چیزی میل نکنید.

فستینگ 12 ساعته

 یکی از ساده ترین انواع فستینگ، نوع 12 ساعته آن است که برای افرادی که تحمل گرسنگی طولانی مدت برایشان سخت است، گزینه مناسبی می باشد. در این نوع رژیم پیشنهاد می شود ممنوعیت خوردن را ساعت 7 شب آغاز کرده و 7 صبح به پایان برسانید، در این صورت بیشتر تایم فستینگ را در خواب هستید و سختی رژیم را کمتر حس می کنید.

فستینگ 24 ساعته

روال رژیم فستینگ 24 ساعته به این صورت است که شما 24 ساعت چیزی نمی خورید و در 24 ساعت بعدی طبق روال عادی غذا خورده و کالری دریافت می کنید. این رژیم با نام خوردن، توقف، خوردن هم شناخته شده است. نوع 24 ساعته فستینگ بسیار سخت بوده و فعالیت های روزانه فرد را تحت تاثیر قرار می دهد چرا که فرد باید یک روز کامل چیزی به جز نوشیدنی های کم کالری میل نکند.

این نوع رژیم به دلیل سخت بودن معمولاً به افراد توصیه نمی شود.

فستینگ 2 روز در هفته یا 5 به 2

نوع دیگری از رژیم فستینگ، رژیم 5 به 2 است که در آن باید 2 روز در هفته را روزه بگیرید. البته به این معنی نیست که در این دو روز چیزی نخورید، بلکه توصیه می شود آقایان باید در این دو روز حدود 600 کالری و خانم ها 500 کالری دریافت کنند.

دو روزی که قرار است روزه باشید، نباید پشت سر هم باشد به عبارتی دیگر باید بین این روزها، فاصله باشد تا برایتان طاقت فرسا نشود.

نکته قابل توجه اینجاست که مقدار کالری مورد نیاز هر فرد با توجه به متابولیسم بدن، میزان فعالیت و … با فرد دیگر متفاوت است و باید طبق نظر متخصص تغذیه محاسبه شود.

فستینگ جنگجو

رژیم جنگجو نوع دیگری از رژیم فستینگ است که امروزه نام آن را زیاد می شنویم. در این نوع رژیم در طی 20 ساعت از شبانه روز فرد باید غذای بسیار کمی که فقط شامل چند وعده سبزیجات خام و میوه است بخورد و در 4 ساعت باقی مانده هم اجازه خوردن یک وعده غذای حجیم به فرد داده می شود که فقط باید در ساعات شب باشد.

طرفداران رژیم جنگجو معتقدند انسان ها به صورت بیولوژیکی موجوداتی شب خوار هستند. در 4 ساعت مجاز فرد باید انواع مواد مغذی مانند فیبر، پروتئین، چربی های سالم و مقداری کربوهیدرات را در وعده غذایی خود بگنجاند.

حفظ این رژیم در طولانی مدت بسیار سخت است و بسیاری از متخصصین تغذیه آن را توصیه نمی کنند و اعتقاد دارند این رژیم عامل بسیاری از بیماری های خطرناک است.

👈بیش تر بخوانید: رژیم فستینگ چند کیلو کم می کند؟

مزایای پیروی از رژیم فستینگ

پیروی از رژیم لاغری فستینگ برای بدن مزایایی به همراه دارد که به شرح زیر می باشد:

جلوگیری از بیماری های قلبی

رژیم لاغری فستینگ بر روی بهبود سلامت قلب و عروق تاثیر بسیاری دارد زیرا عوامل ابتلا به بیماری های قلبی مانند چاقی، فشار خون بالا، کلسترول و دیابت را کاهش می دهد.

کنترل دیابت نوع دو

رژیم لاغری فستینگ به کاهش وزن کمک می کند، موجب کاهش مقاومت انسولین شده و هورمون های آزاد شده به وسیله سلول های چربی که بر سطح اشتها تاثیر می گذارد، کنترل می کند. توجه داشته باشید که اگر مبتلا به دیابت هستید، بدون مشورت با پزشک اقدام به پیروی از این رژیم نکنید.

پیشگیری از سکته و بیماری آلزایمر

بر اساس مطالعات، فستینگ ممکن است به کاهش خطر سکته مغزی و بیماری آلزایمر کمک کند.

بهبود کبد چرب

نتیجه یک تحقیق نشان داده افراد مبتلا به کبد چرب که از رژیم فستینگ پیروی کردند در مقایسه با افراد دیگر عملکرد کبدی بهتری داشتند.

عوارض رژیم فستینگ

رژیم لاغری فستینگ ممکن است برای بدن عوارضی به همراه داشته باشد که برخی از آن ها عبارتند از:

  • احساس گرسنگی شدید
  • ضعف و بی حالی
  • سر درد و سرگیجه
  • یبوست
  • سوزش سر دل
  • افزایش قند خون

چه افرادی نمی توانند از رژیم فستینگ پیروی کنند؟

افرادی که در ادامه ذکر می کنیم، کاندیدای مناسبی برای پیروی از فستینگ نیستند:

  • بانوان باردار یا شیرده
  • نوجوانان که در سن رشد قرار دارند.
  • افرادی که مبتلا به اختلالات خوردن می باشند.
  • افرادی که داروهای خاص مصرف می کنند.
نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.